Ενημερώνουμε τους πελάτες μας για μικρές καθυστερήσεις στις παραδόσεις σε κάποιες περιοχές εντός Αττικής. Χρόνος παράδοσης 3-7 εργάσιμες.
Καλάθι αγορών 0

Ανακαλύπτοντας την ιστορία της μπομπονιέρας...

Το έθιμο της Μπομπονιέρας

Ο όρος «μπομπονιέρα» έχεις τις ρίζες του στην Γαλλική λέξη «bon bon» που σημαίνει καραμέλα.  Το αμύγδαλο εμφανίζεται για πρώτη φορά σε γάμους και βαπτίσεις από την ρωμαϊκή αυτοκρατορία αλλά και στην αρχαία Ελλάδα που προσέφεραν στους καλεσμένους αμύγδαλα και καρύδια ανακατεμένα με μέλι.

Οι πρώτες μπομπονιέρες ήταν μικρά περίτεχνα κουτιά φτιαγμένα από πορσελάνη ή και χρυσό και διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους. Τα πολυτελή κουτάκια περιείχαν μέσα ζαχαρωτά και καραμέλες .

Στην πάροδο του χρόνου και κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων γάμου πρόσφεραν γλυκά με καρύδια, μέλι ή και γλυκά του κουταλιού με συμβολισμό την γλυκιά ζωή, την ευτυχία και την γονιμότητα. Μετά την εισαγωγή του ζαχαροκάλαμου στις κουζίνες της Ευρώπης κατά την διάρκεια του 15ου αιώνα, τα αμύγδαλα απέκτησαν σταδιακά την μορφή που έχουν σήμερα με τα λεπτά στρώματα ζάχαρης που τα περιβάλουν. Ο συνδυασμός του αμύγδαλου με τη ζάχαρη έφερε τα κουφέτα τα οποία και με την πάροδο του χρόνου καθιερώθηκαν ως το παραδοσιακό περιεχόμενο σε μια μπομπονιέρα. Η εκδοχή της μπομπονιέρας με το ύφασμα και δαντέλα έκανε την εμφάνιση της αρχικά στην Αγγλία.

Στη σημερινή εποχή η μπομπονιέρα αποτελεί ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό και συστατικό σε κοινωνικές εκδηλώσεις γάμου ή βάπτισης. Πλέον, ένα ολόκληρο αμύγδαλο βρίσκεται ανάμεσα σε στρώσεις ζάχαρης, ένας συνδυασμός πικρής και γλυκιάς γεύσης με την γλυκιά βέβαια συμβολικά να υπερισχύει για έναν γάμο που θα έχει γεμάτο χαρές και πολλά γλυκά.

Κάθε μπομπονιέρα θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 5 κουφέτα τα οποία και συμβολίζουν την Ευτυχία, Υγεία, Αφθονία, Μακροζωία και Γονιμότητα. Σίγουρα ο αριθμός τους όμως θα πρέπει να είναι μονός . Το λευκό χρώμα αντιπροσωπεύει τις ευτυχισμένες μέρες που θα μοιραστεί το νεόνυμφο ζευγάρι, η γλυκιά γεύση τη ζωή που τους περιμένει και το αμύγδαλο τη γονιμότητα και τους γερούς διαδόχους που θα αποκτήσει.

Σήμερα, οι μπομπονιέρες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στις γαμήλιες τελετές αλλά και σε βαπτίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Αμερικανοί συνηθίζουν να δίνουν μπομπονιέρες που ταιριάζουν με το θέμα του γάμου τους ή τον τρόπο ζωής του ζευγαριού. Στην Ιταλία δίνουν παραδοσιακές μπομπονιέρες με σοκολατένια ή κλασικά κουφέτα. Αντίστοιχα στην Ισπανία οι καλεσμένοι λαμβάνουν πιο προσωπικά δώρα όπως πούρα για τους άντρες ή μικρά κοσμήματα για τις γυναίκες. Στη Ρωσία οι μπομπονιέρες είναι μικρές εικόνες ή κεριά, στην Ινδία οι καλεσμένοι παίρνουν μικροσκοπικούς ελέφαντες που φέρνουν καλή τύχη σε έναν γάμο ενώ τέλος στην Ιρλανδία συνήθως προσφέρονται σαν μπομπονιέρες μικρά κουδουνάκια.

Στο εργαστήρι μας δημιουργούμε για εσάς  μικρά έργα τέχνης από ορείχαλκο που δεν βρίσκετε στο εμπόριο, πρωτότυπες ιδέες σε τιμές χονδρικής, αφού είμαστε οι ίδιοι δημιουργοί! Στεφανάκια και σελιδοδείκτες, καρδούλες και πεταλούδες, καραβάκια και αερόστατα! Όλα κομμένα στο χέρι, ένα-ένα και δημιουργημένα με μεράκι και αγάπη γι αυτό που κάνουμε! Επίσης η ζωγράφος μας μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου να ζωγραφίσει το μπαούλο της βάπτισης για ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

 Μπομπονιέρα Ορειχάλκινο Στεφανάκι 

μπομπονιέρα γάμου στεφανάκι    μπομπονιέρα στεφανάκι καρδιά     μπομπονιέρα φύλλο ελιάς     

Μπομπονιέρα Ρολό 

Μπομπονιέρα ρολάκι με φύλλο συκιάς         μπομπονιέρα γάμου πρωτότυπη

Μπομπονιέρα Φιόγκος

μπομπονιέρα βάπτισης κορώνα        μπομπονιέρα πεταλούδα      

μπομπονιέρα φορεματάκι         μπομπονιερα γάμου καρδιές από ορείχαλκο μέταλλο

Βρείτε ακόμα περισσότερα σχέδια στο κατάστημά μας Λ. Αλίμου 92 Αργυρούπολη, ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2130400810 να φτιάξουμε μαζί ό,τι ονειρεύεστε!



Προηγούμενη ανάρτηση Νέα ανάρτηση


Τίτλος

Έκπτωση!

Μη διαθέσιμο

Εξαντλήθηκε