Επειδή όλα τα βαφτιστήρια θέλουμε το Πάσχα να έχουν παραλάβει τη λαμπάδα τους , η τελευταία ημέρα παραγγελιών σε πασχαλινά είδη & λαμπάδες θα είναι η Μ. Δευτέρα 29/3. Χρόνος παράδοσης 2-7 εργάσιμες.
Καλάθι αγορών 0

Ανακαλύπτοντας το Έθιμο του Μάρτη...

Δυο μικρές κλωστούλες άσπρο κ κόκκινο που συμβολίζουν την αγνότητα κ τη χαρά, μας γυρνάνε πίσω στις παιδικές μας παραδοσεις!

Εσείς αλήθεια γνωρίζετε την ιστορία του?

Κατά τις ηλιόλουστες ημέρες του Μαρτίου, τα παιδιά έβγαιναν από τα σπίτια και έπαιζαν στις αυλές. Οι μητέρες, για να τα προφυλάξουν από τις ακτίνες του μαρτιάτικου ήλιου που θεωρούνται επικίνδυνες, έφτιαχναν και φορούσαν στο χέρι ή στο πόδι των παιδιών τον "Μάρτη", ένα κορδόνι από λευκό και κόκκινο νήμα.Συνηθίζεται να φοριέται μέχρι το τέλος του μήνα.

Σε ορισμένες περιοχές το μαρτιάτικο βραχιολάκι θεωρείται ιερό από τη λαϊκή παράδοση που δεν είναι πρέπον να πεταχτεί. Για αυτό το φορούσαν μέχρι το Πάσχα και το έδεναν στην Αναστάσιμη λαμπάδα για να καεί.

Σε άλλες περιοχές έκαιγαν το βραχιολάκι στις φωτιές που άναβαν για να κάψουν τον Ιούδα.

Η πιο διαδεδομένη όμως αντίληψη φέρει το "Μάρτη" να φοριέται μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα χελιδόνια. Τότε έβγαζαν το Μάρτη και τον αφήναν σε κλαδιά για να τον πάρουν τα πουλιά και να το χρησιμοποιήσουν στην κατασκευή της φωλιάς τους.

Μαρτάκια με στοιχεία χρυσού, που συμβολιζει αφθονία, Μαρτακια με ματάκι, Μαρτάκια με κουμπί ή και με κλειδί αποτελούν τη φετινή συλλογή μας!

 

 

 2130400810, Λ.Αλίμου 92 ΑργυρούποληΠροηγούμενη ανάρτηση Νέα ανάρτηση


Τίτλος

Έκπτωση!

Μη διαθέσιμο

Εξαντλήθηκε