Το κατάστημα θα είναι κλειστό 1-18 Αυγούστου . Οι παραγγελίες που θα γίνουν από 24/7 και μετά θα δρομολογηθούν τέλος Αυγούστου. Η νέα έδρα του καταστήματος είναι Γεωργ. Παπανδρέου 11 στην Αργυρούπολη.
Καλάθι αγορών 0

Ανακαλύπτοντας το συμβολισμό της Βάπτισης...

Η βάπτιση είναι ιερό μυστήριο και γίνεται μόνο μια φορά στη ζωή μας.Με το βάπτισμα το παιδί αποκαθαίρεται από το προπατορικό αμάρτημα μέσω του νερού, το οποίο συμβολίζει το αίμα του Ιησού Χριστού. Ανακαλύπτοντας τους συμβολισμούς που κρύβει αυτό το ιερό μυστήριο σας παραθέτω τα ακόλουθα:

Γιατί ο νεοφώτιστος εισέρχεται σε νερό ; Το νερό είναι ένα σύμβολο ζωής και έχει την ιδιότητα να καθαρίζει. Από την μια συμβολίζει τη ζωή γιατί χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή. Από την άλλη συμβολίζει το θάνατο γιατί είναι σε θέση να σκοτώσει.

Γιατί ο ιερέας βουτάει τον νεοφώτιστο τρεις φορές στη κολυμπήθρα; Η τριπλή κατάδυση και ανάδυση σε συνδυασμό με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος συμβολίζει τις τρεις μέρες που έμεινε στο τάφος ο Κύριος.

Γιατί αλείφεται με Ελαιόλαδο;  Στο βάπτισμα, λίγο πριν την τριπλή κατάδυση και ανάδυση από το νερό, ο βαπτιζόμενος αλείφεται με λάδι από τον ιερέα σε ορισμένα μέλη του σώματος και από το νονό ή τη νονά σε όλο το σώμα. Το λάδι, που συγκρατεί και μεταφέρει τη φώτιση στο βαπτιζόμενο, είναι και το βασικό υλικό για την παρασκευή του Άγιου Μύρου, με το οποίο ο ιερέας χρίζει το νεοφώτιστο, για να του μεταδώσει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Η επάλειψη ολόκληρου του σώματος συμβολίζει την ανάπλαση και την αναδημιουργία του ανθρώπου μέσω του βαπτίσματος.

Γιατί μοιράζονται Μαρτυρικά; Δίνονται σε κάθε καλεσμένο και με αυτό τον τρόπο δηλώνετε η επιθυμία του ανάδοχου να γίνουν όλοι οι καλεσμένοι μάρτυρες στο μυστήριο που τελέστηκε.

Γιατί ο ιερές κόβει τα μαλλιά του βαπτιζόμενου; Το κούρεμα των μαλλιών γίνεται σαν προσφορά και θυσία στο θεό, σαν τρόπος ευχαριστίας στον δημιουργό που έπλασε τον άνθρωπο.

Τι συμβολίζει η Λαμπάδα; Είναι το σύμβολο του φωτισμού του Χριστού, μαρτυρία της αίγλης και της δόξας που δεχόμαστε από το θεό. Είναι η λαμπάδα της πίστης με την οποία θα συναντήσουμε το νυμφίο Χριστό.

Τι συμβολίζει το Μύρο – Χρίσμα ; Είναι η ευωδιά που δίνετε στο παιδάκι και είναι η ευωδία του Χριστού και η σφραγίδα της δωρεάς του αγίου Πνεύματος μαρτυρώντας ότι είμαστε παιδιά του Θεού πλέον.Προηγούμενη ανάρτηση Νέα ανάρτηση


Τίτλος

Έκπτωση!

Μη διαθέσιμο

Εξαντλήθηκε