ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ , ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΘA EINAI ΚΛΕΙΣΤΟ. Οι παραγγελίες που θα γίνουν αυτή τη περίοδο θα δρομολογηθούν μετά τις 20 Μάϊου.
Καλάθι αγορών 0

Ανακαλύπτοντας το έθιμο της Πασχαλινής Λαμπάδας!

   Το έθιμο της Πασχαλινής λαμπάδας, είναι ένα από τα πιο γνωστά και τα πιο αγαπημένα, μιας και όλοι το έχουμε συνδέσει με τα παιδικά μας χρόνια, τότε που περιμέναμε τον νονό, τη νονά ή τους γονείς μας, να μας αγοράσουν εκείνη με το πιο εντυπωσιακό κι ωραίο παιχνίδι!  Πώς όμως προέκυψε το συγκεκριμένο έθιμο;

    Το έθιμο της Πασχαλινής λαμπάδας που ανάβουμε το βράδυ της Ανάστασης χρονολογείται από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, από όταν ακόμα οι νεοφώτιστοι χριστιανοί βαφτίζονταν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

    Η λαμπάδα ουσιαστικά αποτελούσε σύμβολο του νέου φωτός του Χριστού, που επρόκειτο να φωτίσει την ψυχή του νεοφώτιστου. Άλλος ένας συμβολισμός της Πασχαλινής λαμπάδας είναι ότι αναπαριστά το φως που έφερε στην ανθρωπότητα ο Χριστός όταν «νίκησε» το θάνατο, και το σκοτάδι, μέσω της Ανάστασης του.

   Με το πέρασμα όμως των χρόνων, η χριστιανική Εκκλησία κράτησε μονάχα τον συμβολισμό της λαμπάδας που αφορά την Ανάσταση του Χριστού, μιας και σταδιακά η σύνδεση της με τη βάπτιση έπαψε να υφίσταται.

     Κάθε χρόνο νονοί και νονές βγαίνουν στους δρόμους να διαλέξουν την πιο όμορφη λαμπάδα για τα βαφτιστήρια τους! Οι πιο δημιουργικοί αναζητούν τις πιο όμορφες ιδέες για να την φτιάξουν με τα χεράκια τους , ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που εξερευνούν περισσότερο από ένα μικρά ή μεγάλα μαγαζάκια μέχρι να βρουν τη δική τους μοναδική λαμπάδα !

     Στο δικό μας εργαστήρι εδώ και λίγα χρόνια δημιουργούμε μικρά έργα τέχνης και βάζουμε το δικό μας μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέγεται τέχνη. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της εποχής δημιουργήσαμε και φέτος λαμπάδες για όλα τα γούστα, για μικρούς και μεγάλους σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές...  Η  ενέργεια μαζί με το μεράκι για αυτό που αγαπάμε, ταξιδεύει  μέσα από τις δημιουργίες μας στα δικά σας σπίτια!  

Έτσι  επιλέγουμε να επικοινωνούμε εμείς μαζί σας....

     Στο εργαστήρι μας θα βρείτε λαμπάδες με ξύλινα, κεραμικά και ορειχάλκινα χειροποίητα στοιχεία, λαμπάδες με κόσμημα, ιδιαίτερες αρωματικές λαμπάδες ή λαμπάδες από κερήθρα, προσωποποιημένες λαμπάδες με όνομα ή μηνύματα με λέξεις-ευχές, λαμπάδες με κέρινες δημιουργίες, ζωγραφισμένες στο χέρι λαμπάδες ή ακόμα και με ασημένια κοσμήματα! 

Ένα μικρό μικρο δείγμα...

Λαμπάδες με ξύλινα αντικείμενα...

         

 Λαμπάδες με κέρινες δημιουργίες...

    

Λαμπάδες για μικρούς....

          

Λαμπάδες για μεγάλους....

    

αλλά και ειδικές δημιουργίες....

       

Ανακαλύψτε τη φετινή συλλογή μας στο facebook/oneiraxeiros, στο επίσημο site μας και στο εργαστήρι μας Λ. Αλίμου 92 Αργυρούπολη. Επικοινωνήστε μαζί μας για χονδρική και λιανική πώληση στο 2130400810. Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε!



Νέα ανάρτηση


Τίτλος

Έκπτωση!

Μη διαθέσιμο

Εξαντλήθηκε